Arrangementer

 

Den 21. marts åbner vi 'Smykkeskrinet':

Statens Kunstfonds Smykkesamling

Kom, hør og se hvordan det startede, samlingens udlån, rejser og udstillinger Designmuseet, festsalen 21. marts kl. 17-19 

Kim Buck: Daisy
Foto: Anders Sune Berg

Udlånsordningen af Statens Kunstfonds smykkesamling blev etableret i 2007, og i forbindelse med den aktuelle udstilling på Designmuseet har vi inviteret grafiker Mia Okkels, smykkekunstner Mette Saabye og direktionssekretær Henriette Falkenberg til at berette om hver deres rolle i projektet.

Mia Okkels sad i Statens Kunstfonds Designudvalg i 2003-05, og i 3-mandsudvalget valgte man som projekt at koncentrere sig om smykkerne, som gennem alle årene var indkøbt af de siddende udvalg, men som af sikkerheds grunde befandt sig i et pengeskab nede i kælderen og aldrig kom frem i lyset.

”Smykker skal bruges, de skal bæres, de skal funkle” – og som formand for udvalget fandt Mias Okkels på, at skabe låneordningen "Statens Kunstfonds Smykkeskrin". De øvrige medlemmer var straks med på ideen, og hun vil fortælle om arbejdet med at få projektet op at stå!

Designmuseet administrerer udlånsordningen, som nu er omdøbt til ”Statens Kunstfonds Smykkesamling” og står for kontakten til lånerne. Henriette Falkenberg beretter fakta om samlingen, hvem lånerne er, hvad smykkerne lånes til, og hvordan det foregår.

Nede i udstillingen vil Henriette også fortælle lidt om, hvordan museet har arbejdet med opsætningen og vise, hvordan møbelarkitekt Søren Ulrik Petersens montrer fungerer.

Smykkesamlingen har også været vist på officielle rejser i udlandet, og Mette Saabye tager os med rejserne til Mexico og Budapest. Mette vil også snakke om, hvad det betyder som kunstner at være repræsenteret i samlingen, om hvad der sker når samlingen bliver sendt ud, og om hvilket formål det havde at sende 4 smykkekunstnere ud sammen med samlingen, da hun selv sad i Legatudvalget.

Vi starter med en drink og nogle snacks i festsalen og slutter nede i udstillingen.

Tilmelding senest 19. marts mrk. Smykkesamling på info@designmuseetsvenner.dk samtidig med indbetaling af 150 kr. per person til Nordea Konto nr. 5501 6276598 439.

Husk at der er onsdagsmiddag i Klint Café, så reserver bord, hvis I skulle få lyst til afslutte aftenen med deres 3-retters menu, som denne aften koster 200,- kr.

Smykkesamlingen i Søren Ulrik Pedersens montre
Foto: Anders Sune Berg

11. april :  Generalforsamling med indslag og efterfølgende middag

16. maj :  Værkstedsbesøg i Formverk

på Islands Brygge. Vi skal besøge keramiker Gurli Elbækgaard, der i januar modtog Annie og Otto Johs. Detlefs´ store rejselegat. På værkstedet møder vi også smykkekunstner Ulrike Ramin og arkitekt Michala Eken.

Værkstedsbesøget fortsætter til Københavns Møbelsnedkeri i Sturlasgade, der den 1. maj åbner deres nye gastronomiske restaurant CUSTOM. Gurli Elbækgaard har designet og udført restaurantens service.

21. juni :  Vi skal atter på besøg

i galleri A. Petersen på Kløvermarksvej. Det bliver en udstilling af arkitekt maa Dan Svarth, der viser 1:5 modeller af historiske ægyptiske møbler med rød tråd op til nyere tids møbeldesign.

August :  Værkstedsbesøg i Raadvad med start hos tekstildesigner Karin Carlander, TEXTILE NO.

September :  Museets kommende store udstilling Creme de la Creme er en særudstilling med et udvalg af de største mesterværker fra samlingerne. Der er tale om kunstværker i absolut særklasse, der sjældent eller aldring har været vist. Museumsinspektør Ulla Houkjær og museumsinspektør Anne Catrine Wolsgaard Iversen vil fortælle og føre os rundt i udstillingen.

Oktober :  I anledning af væver Vibeke Klints 90 år. Vi får et indblik i Vibeke Klints tekstile værker og skitser, når væver og konsulent Gitte Annette Knudsen fortæller om sit omfattende analyse- og systematiseringsarbejde af et halvt århundredes tekstile skatte.

 

 

 

 

 

Designmuseets Venner  |  Bredgade 68  |  DK 1260 København K
info@designmuseetsvenner.dk  |  www.designmuseetsvenner.dk