Arrangementer

Den 26. september: CREME de la CREME

Museets store udstilling Creme de la Creme er en særudstilling med et udvalg af de største mesterværker fra samlingerne. Der er tale om kunstværker i absolut særklasse, der sjældent eller aldrig har været vist. Museumsinspektør Ulla Houkjær og museumsinspektør Anne Catrine Wolsgaard Iversen vil fortælle og føre os rundt i udstillingen.

Har fået 5 hjerter af Lars Hedebo i Politiken.

----------------------------------------------

Den 3.–6. oktober:  V&A rejse til London

Vennernes rejse. Vi følger op på januar arrangementet med Art Nouveau udstillingen og planlægger en tur til London for at besøge V&A museet og andre seværdigheder i London.              Udsolgt!

Hvordan var det det hele begyndte?

Studietur til V&A i London den 3.- 6. oktober 2018

Der var en overvældende interesse for Vennernes arrangement i januar måned, hvor vi viste Designmuseets nyindrettede rum med indkøb fra museets tidlige år og fra de store verdensudstillinger.

Nu følger vi op på dette tema med en studietur til London, hvor vi besøger verdens første kunstindustrimuseum. The South Kensington Museum blev stiftet i 1852 i forlængelse af den industrielle revolution. Man ønskede at styrke kvaliteten af de industrielt fremstillede produkter. Museet skiftede hurtigt navn til Victoria & Albert, populært kaldet the V & A. Og ideen blev snart fulgt op med etableringen af kunstindustrimuseer i hele Europa, fx Hamborg, Wien og København.

Formålet med museet var at skabe en samling, der kunne tjene til inspiration både for formgivere og producenter. Derudover mente man, at de smukke genstande kunne være med til at højne folks smag og moral(!)  V&A er i dag et stort dynamisk, moderne museum, der omfatter alle slags kunstgenstande, og det lever stadig op til en af målsætningerne: ”This museum will be like a book with its pages always open and not shut”.

Vi besøger museet og har fået en af Englands kendte kunsteksperter, Lars Tharp,  til at hjælpe os med at ”læse i bogen”. Han giver os en specialrundvisning, hvor vi ser og hører om museets historie, samlinger og i det hele taget får kigget ”behind the scenes”.

Vi har også fået en enestående mulighed for at besøge pragtsamlingerne i The Goldsmiths' Company. De er normalt ikke offentligt tilgængelige, men ved stor velvillighed fra Dr. Dora Thornton, har vi fået mulighed for at komme indenfor.

Endelig besøger vi det nyåbnede The Design Museum, hvor vi hører om stiftelsen af museet og dets  spændende arkitektur.

Turen er ikke tynget af et tæt program. I kender alle London godt, og I har sikkert mange ting, I hver især har lyst til at se, når I er i London. Vi vil dog anbefale et besøg på Tate Modern, National Gallery, Courtauld Institute, Royal Academy, William Morris Gallery, Silver Vaults og Sir John Soames Museum, for bare at nævne nogle stykker.

For de arkitektonisk interesserede kan jeg anbefale en tur til Greenwich, hvor I kan se det smukke Queen’s House, tegnet af Inigo Jones, et af de første huse, der var inspireret af Palladio, eller tage til Chiswick og se Lord Burlington’s ikoniske Chiswick House, en Villa Rotunda inspiration.

Vi bor i Kensington i gåafstand fra the V&A og the Designmuseum, da jeg regner med at nogle måske vil besøge museerne mere end én gang. Der er rigeligt at se på de fire dage.

Vi har kun én fælles middag, da mange af jer sikkert vil benytte lejligheden til en tur i teatret eller et besøg på yndlingsrestauranten.

Vi flyver med SAS på nogle behagelige rejsetidspunkter.

Der vedlægges et program for turen til orientering.

Tilmelding er slut. Rejsen blev hurtigt udsolgt.

Hvis turen bliver overtegnet, vil der blive trukket lod, idet de, der tidligere har fået afslag på at deltage i en vennerejse vil få en fortrinsstilling. De, der kommer med på turen, vil blive kontaktet direkte af Nyhavn Rejser med henblik på betaling af depositum.

Bedste hilsner

Grete Thrane, Kunsthistoriker mag.art.

Program:

Onsdag den 3. oktober 2018

Kl. 12.05          Flyrejse fra København med SAS / SK503 på økonomiklasse

Kl. 13.05          Ankomst til London, Heathrow Lufthavn

Tidsforskel - 1 time i forhold til Danmark.

Efter ankomst vil I blive mødt af Nyhavn Rejsers lokale samarbejdspartner, som sørger for bus transfer til hotellet:

The Baileys Hotel - 4*

140 Gloucester Rd

London SW7 4QH

Tlf.: +44 20 7373 6000

https://www.millenniumhotels.com/en/london/the-baileys-hotel-london/

Bailey’s Hotel London er indrettet i et elegant byhus fra 1800-tallet og har en central beliggenhed i Kensington blot 50 meter fra metro stationen Gloucester Road. Kensington Gardens, Hyde Park, Royal Albert Hall samt en række museer, herunder Victoria and Albert Museum og the Designmuseum ligger alle under 10 minutters gang fra hotellet.

Værelserne er indbydende og har eget badeværelse, TV, kaffe/te faciliteter, wifi og safety box. Hotellet har hyggelig bar og restaurant.

Kl. 15.45  Til fods til det nyåbnede The Design Museum, 224-238 Kensington High Street, London W8 6AG.

Museet blev grundlagt i 1989 af Terence Conran. Det havde oprindeligt til huse i et varehus i på sydsiden af Themsen. Men takket være en stor donation fra Terence Conran kunne det åbne i nye store bygninger i november 2016.

Museet omfatter samtidsdesign og arkitektur i alle dets manifestationer, fra projekt til produktion, fra det fysiske til det immaterielle udtryk. Museet spænder over design lige fra miniaturer til det monumentale.

Kl. 16.00  Vi får en introduktion til museet, hvor vi hører om historien bag museets spændende arkitektur. Udgangspunktet var en historisk bygning (liste II klassificeret), der tidligere rummede the Commonwealth Institute, og vi hører om hvordan den i dag er blevet transformeret til the Design Museum. Vi hører også om museets historie og formål og tankerne bag stiftelsen af museet.

Derefter kan I udforske samlingerne på egen hånd. Museet lukker kl 18.

Kl. 19.30  Fælles middag på Restaurant Aubaine Kensington, 37-45 Kensington High Street. London W8 5ED. Vi foreslår tube Circle Line fra Glouchester Rd til Kensington Palace – eller 15minutters gåafstand fra hotellet.

Torsdag den 4. oktober 2018

Morgenmad i hotellets restaurant.

Egen transport til The Goldsmiths’ Company, Goldsmiths’ Hall, Foster Lane, London EC2V 6BN.

Vi foreslår tube, Gloucester Rd, Piccadilly Line, north, skift på Holborn til Central Line, east, til St. Paul’s, hvorfra der er en kort gang til The Goldsmiths' Company.

The Goldsmiths' Company er stiftet i 1327 som et laug med det formål at støtte og uddanne håndværk og kunstnerisk fremstilling af guld- og sølvarbejder. Det er fortsat en førende institution inden for den professionelle uddannelse af sølv- og guldsmede og en enestående base for design, kreativitet og håndværksmæssig kunnen.

The Goldsmiths' Company har til huse i et palæ fra 1835, der betegnes som et af ”London’s hidden treasures”, og det rummer en enestående pragtsamling af sølv- og guldarbejder. Der er ikke offentlig adgang til selve samlingerne, men vi har ved stor velvillighed af Dr. Dora Thornton fået mulighed for at komme indenfor.

Dr. Thornton, der er ekspert i europæisk renæssance, har arbejdet i mange år i British Museum, hvor hun blandt andet har kurateret den nye afdeling, The Waddesdon Bequest. Hun har ydermere forsket, undervist og publiceret med fokus på kunstgenstande fra 1550 – 1600.

Kl. 11.00  Ankomst til The Goldsmiths' Company. Af sikkerhedsmæssige hensyn er der begrænsninger på, hvor mange der kan få adgang til samlingerne af gangen, så vi bliver delt i to grupper.

Kl. 11.05-11.35 Rundvisning i samlingerne af Dr. Dora Thornton, for gruppe 1.

Gruppe 2. Kan selv bese the Goldsmiths' Fair.

Kl. 11.40-12.10 Rundvisning af Dr. Thornton for gruppe 2.

Gruppe 1. Kan se på the Goldsmiths' Fair

Kl. 12.10 Tid for begge grupper til at bese the Fair, hvor man eventuelt kan besøge cafeen.

Resten af dagen og aften til fri disposition.

Fredag den 5. oktober 2018

Morgenmad i hotellets restaurant.

Derefter til fods til Victoria & Albert Museum, kaldet the V&A.

Cromwell Rd, Knightsbridge, London SW7 2RL.

V&A er verdens største museum for dekorativ kunst og design og rummer en permanent samling på over 2.3 millioner objekter. Her kan man fordybe sig i arkitektur, møbler, mode, tekstiler, fotografi, skulptur, maleri, smykker, glas, keramik, bogkunst, asiatisk kunst og design, teater og performance. Museet blev grundlagt i 1852 og er opkaldt efter dronning Victoria og prins Albert.

Vi har fået den fremtrædende kunsthistoriker, Lars Tharp til at tage os med rundt på museet. Lars Tharp er kendt i den britiske kunstverden, som ekspert i asiatisk porcelæn og Director hos Sothesby, som foredragsholder og rejseleder for faglige kunstrejser og som kunstkender i BBC’s program The Antique Road Show.

Kl. 11.00          Ankomst til V&A

Kl. 11.15          Lars Tharp giver os en introduktion til V&A, og fortæller om museets historie og samlinger.

Kl. 12.00-13.00 Frokost for egen regning i museets cafe

Kl. 13.00-14.30 Lars Tharp guider i museets keramiske samling med mulighed for at gå videre til andre afdelinger. Derefter kan I udforske museet på egen hånd.

Resten af dagen og aften til fri disposition.

 

 

Lørdag den 6. oktober 2018

Morgenmad i hotellets restaurant.

Kl. 14.00          Busafgang fra hotellet til lufthavnen.

Kl. 17.00          Flyrejse fra London, Heathrow Lufthavn med SAS / SK 506 på økonomiklasse.

Kl. 19.55          Ankomst til København.

Rejsearrangør Grete Thrane. +45 25 39 09 46. gretethrane@tdcadsl.dk

Priser og betingelser

Designmuseets Venner London, 3. – 6. oktober2018

Pris per person ved ophold i delt dobbelt- eller twin værelse                     DKK    6.900

Pris per person ved ophold i enkeltværelse                                                DKK  10.200

 Prisen inkluderer:

 • Fly København-London t/r på økonomiklasse med SAS
 • Alle fly- og passagerafgifter samt bagage
 • Obligatorisk bidrag til Rejsegarantifond og Ansvarsrisiko iht. EU-lov
 • Ophold 3 nætter på Hotel Millenium Baileys med buffet morgenmad
 • 10 Bus transfer med lokal guide fra lufthavn til hotel
 • 10 Besøg på The Design Museum
 • 10 Velkomst middag på Restaurant Aubaine Kensington med ½ fl. vin, vand og kaffe/te
 • 10 Rundvisning på The Goldsmiths Company, Goldsmiths Hall
 • 10 Rundvisning på V&A Museum
 • 10 Bus transfer til lufthavnen

 

Prisen inkluderer ikke:

 • Sygdomsafbestilling – koster 6% af rejsens pris og bestilles ved at indbetale depositum inkl. Afbestillingsforsikring. Forsikringen dækker ved akut opstået og lægedokumenteret sygdom hos den rejsende eller dennes nærmeste familie.
 • Rejseforsikring – Vejl. pris fra DKK 265-350 (beløb afhænger af om man er fyldt 70 på rejsetidspunkt). Kontakt Nyhavn Rejser for bestilling af rejseforsikring.

Betalingsbetingelser:

Tilmelding til Grete Thrane. +45 25 39 09 46. gretethrane@tdcadsl.dk

Rejsen er udsolgt.

Faktura på depositum 30% af rejsens pris fremsendes af Nyhavn Rejser til betaling 14 dage efter bindende tilmelding senest 6. juni 2018. Slutbeløbet skal indbetales senest 20. august 2018.

Ved annullering af rejsen er det indbetalte beløb tabt.

Teknisk Rejsearrangør:

Nyhavn Rejser, Birgitte Christensen, birgitte.christensen@nyhavn.dk

--------------------------------

Den 11. oktober

I anledning af væver Vibeke Klints 90 år.

Vi får et indblik i Vibeke Klints tekstile værker og skitser, når væver og konsulent Gitte-Annette Knudsen fortæller om sit omfattende analyse- og systematiseringsarbejde af et halvt århundredes tekstile skatte.

Sted: På Gitte-Annettes værksted, Smallegade 52 C, 4. sal.