Arrangementer

 

Kom og hør og se, hvordan det hele startede

I Designmuseet 24. Januar 2018 kl 17. 

Museumsinspektør Ulla Houkjær og museumsinspektør Anne Catrine Wolsgaard Iversen vil fortælle om hvordan der i kølvandet på industrialiseringens fremmarch i slutningen af det 19. århundrede opstod et ønske om at styrke kvaliteten af de industrielt fremstillede genstande. Det førte til de store Verdensudstillinger og til oprettelsen af Kunstindustrimuseer over hele Europa.

Designmuseet har nyindrettet fire udstillingsrum med genstande, der blev indkøbt blandt andet på Verdensudstillingen i Paris til det nyoprettede danske Kunstindustrimuseum, af Emil Hannover og Pietro Krohn omkring forrige århundredskifte. Ulla og Anne Catrine vil fortælle om nyopstillingen og om tidens internationale stilretninger, Art Nouveau, Jugend, Wiener Secessionisterne, Glasgow skolen og vores egen Skønvirke.

Vi starter i museets festsal kl 17 med et lille foredrag og en forfriskning, inden vi går ned og ser på udstillingerne sammen med Ulla og Anne Catrine.

Separat tilmelding, senest 20. januar mrk. Art Nouveau på info@designmuseetsvenner.dk samtidig med indbetaling af 100 kr. per person til Nordea Konto nr. 5501 6276598 439.

 

Designmuseets Venner  |  Bredgade 68  |  DK 1260 København K
info@designmuseetsvenner.dk  |  www.designmuseetsvenner.dk