10. januar 2019: Vibeke Klint 90 år

OBS. NY DATO:

I anledning af væver Vibeke Klints 90 år 

Vi får et indblik i Vibeke Klints tekstile værker og skitser, når tekstilkonsulent og væver Gitte-Annette Knudsen fortæller om sit omfattende analyse- og systematiseringsarbejde af et halvt århundredes tekstile skatte. 

Torsdag den 10. januar 2019 kl. 17 – 19 

Sted: Gitte-Annettes værksted, Smallegade 52 C, 4. sal. 

Vibeke Klint fyldte 90 år i december 2017, og kort før blev Gitte-Annette Knudsen sammen med andre vævere inviteret til at kigge hendes prøvemateriale igennem i hendes forhenværende hjem i Taarbæk. Prøvematerialet, der var samlet i 15 store flyttekasser, bestod af vævede prøver på gulvtæpper, kirketekstiler, tegninger, skitser, vikleprøver – alt hvad hun har produceret igennem hele sin karriere. Materialet blev doneret til Designmuseum Danmark for 6 år siden og har ligget i flyttekasser lige siden. 

Gitte-Annette fik mulighed for en arbejdsperiode på Statens Værksteder for Kunst og gik i gang med materialet i januar. Nu er hun blevet færdig med at sortere, analysere og registrere det store materiale og har netop her i juni tilbageleveret det til Designmuseet. 

21 kridhvide museums kasser blev det til- og en frygtelig masse syrefrit silkepapir imellem hver enkelt prøve. 

Vi glæder os til at se jer.